top of page

életmód vagy csak egy plusz teher?

Az "egészséges életmód" árnyoldalai...
Napjainkban nagyon divatos az egészség hangoztatása. A csapból is a diétás receptek, és a mozgás fontossága folyik. De vajon a facebook és az instagram egészségmegörző cikkeinek és tippjeinek az olvasgatása mennyiben járul hozzá a Te jó közérzetedhez...


Persze fontos a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás, ezt nem is vitatom, hiszek is a szakmámban, de egy nagyon fontos dolog elhalványult ezek mellett. Az önismeret. Vajon hányan vannak akik megpróbálnak magukra eröltetni egy diétát, vagy egészséges étrendet plusz a rendszeres sportot, ami lehet, hogy nem is igazán esik jól nekik. Az egészséges életmód első legfontosabb lépése szerintem, hogy ismerd meg önmagad. Ismerd meg a tested, az érzéseid és a vágyaid. Nem kell egy másik által egészségesnek titulált életbe kényszeríteni magad.


Ha éreztél már bűntudatot egy desszert elfogyasztása miatt, vagy éppen mert kihagytál két edzést, akkor elképzelhető, hogy az egészség nálad is csak a napi " to do list"- eden szerepel. Ez azért veszélyes, mert a szabadidőnek pont, hogy a töltekezésről a rekreálódásról kellene, hogy szóljon, nem pedig még egy feladatnak a napi munka elvégzése mellett.


Egészségfejlesztőként abban hiszek, hogy próbálj ki minél több étrendet, minél több mozgásformát és addig merj belevágni az újba, amíg végül megtalálod a neked megfelelőt. Ezt se a legjobb barátnőd. se a munkatársad nem tudja megmondani és kitapasztalni helyetted.

Sokan nem érzik komfortosan magukat a bőrükben, ennek valószínűleg a legfőbb oka az lehet, hogy nem ismerik a testüket, nem figyelnek a jelekre amiket üzen a test. A jelek figyelmen kívül hagyása és a trendek eszetlen követése tévútra vihet. Magad sem érted mi a baj,mért nem vagy jól.. Kérdezd meg őszintén magadtól, hogy a saját igényeidnek megfelelően éled az életed? A hétköznapjaid milyensége és minősége határozza meg az életmódodat.


Szembe nézni önmagaddal és beismerni, hogy nem a megfelelő úton jársz nagyon nehéz feladat. Ha valóban szeretnél egészséges életmódot élni, kezd azzal, hogy megismered önmagad.


Nem baj ha hibázol vagy elgyengülsz az úton, mert ezek által leszel erősebb és ezek által lesz erősebb az önmagadba vetett hited is. Ha ezt kitapasztalod és rákapsz az ízére, senki és semmilyen trend nem tud tévútra vinni, mert mindig vissza tudsz térni önmagadhoz és felmérni, hogy mi a jó neked, hol vannak a határaid.


Az sem baj, ha időnként letérsz a jó útról. Ne hibáztasd magad ilyenkor. Senki sem tökéletes és pont az tesz emberré, hogy hibázol.


Merj élni, döntéseket hozni, és haladni a flow-val, mert az életben egyetlen dolog állandó a változás. :)


A jóga egy fantasztikus eszköz önmagunk megismerésére. Ha szeretnél egy izgalmas úton elindulni keress bátran.www.petrayoga.hu


Molnár Petra

Egészségfejlesztő, Aerial Yoga oktató

www.petrayoga.hu

petrayogalife@gmail.com


104 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A belső önkép

A belső önképet nehéz meghatározni, de legegyszerűbben talán úgy lehetne, hogy mit hiszel magadról, mire vagy képes. Régóta az egyik kedvenc idézetem : "Az egészség a gazdagság a szépség és a zseniali

Comments


bottom of page