top of page

A mozgás fontossága


Mozogj az egészségedért

A spondylarthrosis a csigolyák kisizületeit erintő kopásos mozgásszervi betegség, mely a helytelen, vagy túl nagy terhelés miatt alakulhat ki. További oka lehet, a kisizületek között létrejövő túl nagy, míg más kisizületek között túl kevés elmozdulás. Mint a kopásos megbetegedések első sorban iditasi fajdalom jellemzi, ha "bejródik " már kevesebb panaszt okoz, de ahogy súlyosbodik a probláma a fájdalom állandosulhat. Az ízületi felszínek kopását rendszeres tornával vagy jógával megelőzhetjük mert igy az izmaink hatékonyabban dolgoznak, a gerinc ízületei pedig jó helyzetben mozognak.Mozogj az egészségedért

Ha valakinek már kialakult ez a betegség, akkor is sokat segíthet a mozgás. Komoly panaszok esetén feltétlen konzultalni kell reumatológus szakorvossal, hogy pontosan milyen fokú a kopás, esetleg jár e úgynevezett csőrképzodessel, mely a csigolyaperemeken megjelenő meszes felrakódás. Ilyen esetben feltétlen ismernünk kell a mozgásbani határainkat.

De ha még csak korai stádiumban tart a spondylarthrosis, akkor a rendszeres, jól felépítített testmozgás, megfelelő szakember felügyelete mellett kiváló megoldás lehet.


Az Aerial Yoga és Yoga Trapeze órák miért segíthetnek?