top of page

A nyújtás fontossága

Frissítve: 2018. jún. 22.

Air Yoga órákon ahogyan a nevében is szerepel a levegő és egy hevederrel felfüggesztetett úgy nevezett yoga hammock (függőágy szerű jóga eszköz) segítségével végezzük a már jól ismert ászanák, gyakorlatok verzióit.

Maga az eszköz, egy nagy teherbírású, ám rugalmas selyem vagy műszálas anyag, amely egyrészről támasztékként szolgál, más részről pedig a hajlékonyságot segít fokozni.


Air Yoga Nyújtás

Miért különleges ez az óratípus?


Az Air Yoga stretching sokkal komplexebb dolog mint az izmok nyújtása. Nagy hangsúlyt fektet a légzésre, amely segíti a relaxációt, oldja a feszültséget és támogatja a mélyebb ellazulást. A nyújtás önmagában is stresszoldó hatása, itt társul a hintázás élményével, ami nyugtatólag hat az idegrendszerre. Az elme ellazulása hozzájárul az izmok ellazulásához, így még hatékonyabbá teszi a stretchinget. Az órán elsajátíthatod a jóga légzést. A folyamatos légzés figyelése által jobban tudsz figyelni a testedre és az igényeire, ezáltal csökken a sérülés veszélye. Az óra végi relaxáció stresszoldó hatású.


Air Yoga Relaxáció

Ez az óra kifejezetten ajánlott sportolóknak is, akik jobb eredményt szeretnének elérni a teljesítményükben, de az edzések végén nincs elég idő a nyújtásra.