top of page

Egészséges életmód..mégis letörtnek érzem magam!?Szinte mindig azt olvassuk, hogy az egészséges életmód , a jóga, az edzés milyen jó és ettől boldogok leszünk. Ez alapvetően így is van, de nem szabad elfelejteni, hogy ha egészségesen táplálkozol, rendszeresen mozogsz, attól még igenis lesznek rossz napjaid!NEM KELL MINDIG "JÓL LENNI"Bad mood

Az emberi természet egyszerűn így működik: egyszer fenn egyszer lenn. A hangulatunk az érzéseink hullámszerűen változnak. Az tény, hogy az egészségtudatos táplálkozás és a rendszeres mozgás akár jóga vagy futás élettanilag pozitív változásokat eredményez a szervezetünkben és a stressz levezetésére tökéletes megoldás illetve feltölt és kikapcsol. De ettől még lesznek olyan napok amikor legszívesebben csak otthon kuckóznánk a meleg takaró alatt, mert semmi nem úgy sikerül mint máskor, valahogy kedvünk sincs igazán most hozzá. Ez teljesen rendben is van. Engedd meg magadnak időnként, hogy lemerülj, bűntudat nélkül. Ezzel nem azt mondom, hogy lustuljunk el és csak a kanapén feküdjünk egész nap.

A világunk olyan, hogy állandóan csinálni kell valamit. Ha épp nem dolgozunk, akkor bevásárolunk, főzünk, pakolunk, tervezgetjük a következő napot vagy hetet.. Ha leheveredünk sokszor a telefont vagy laptopot böngésszük valódi pihenés helyett.

Biztos érezted már, hogy ettél vagy nassoltál valami finomat és utána úgy gondoltad, hogy ezt nem kellett volna... vagy amikor hétvégén nincs erőd felkelni takarítani, és húzod a lustálkodási időt az ágyban, de gondolatban már ostorozod magad, hogy gyerünk, menni kell, csinálni kell, ne legyél lusta.A pihenés ugyan olyan fontos része az életnek mint bármi más.

Ha nem úgy megy a munka, az edzés, vagy csak egyszerűen minden olyan "nehezen megy" az azért van mert rossz napod van, Egyszerűen rossz passzban vagy.

Na és akkor mi van .. ? mind vagyunk ezzel így. Engedd meg magadnak.. Engedd át magad egy picit a nehéz gondolatoknak, nehéz érzéseknek.. Nem lehetünk állandóan feldobottak és vidámak. Az egyensúly úgy van meg ha vannak jobb, jó, rossz és rosszabb napjaink. Ez az alap emberi természethez tartozik. Szakadj ki az állandóan cselekedni kell állapotból és lazíts egy jót otthon, egyszerűen csak azért mert jól esik és erre vágysz. Hidd el amint megengeded magadnak, hogy rossz napod legyen bűntudat nélkül, sokkal hamarabb túllendülsz rajta és visszatér a jó hangulat.
Néha le kell merülni, hogy utána 100%-ra tudjunk visszatöltődni.


Adj időt magadnak az események feldolgozására, hogy utána gyorsabban tovább tudj lépni.


Nyugodtan érezd magad fáradtnak, nyűgösnek, letörtnek. Ősz van, kevesebb a napfény, hideg van ráadásul sötét is van már reggelente.. Nehezebben indulnak a napok és ez rendben van! :)

Szeresd magad ilyenkor is ez is te vagy. Szeresd a tested, figyelj rá, mindig jelez Neked mire van szüksége!61 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A belső önkép

A belső önképet nehéz meghatározni, de legegyszerűbben talán úgy lehetne, hogy mit hiszel magadról, mire vagy képes. Régóta az egyik kedvenc idézetem : "Az egészség a gazdagság a szépség és a zseniali

コメント


bottom of page