top of page

Tízmilliószoros nap

Ma tízmilliószoros nap van. Évente négy tízmilliószoros napot határoznak meg a tibeti szerzetesek a buddhista hagyományok szerint. A tibetiek úgy tartják, ezek az ünnepnapjaikon minden gondolat tízmilliószoros erővel hat.Tudatos gondolkodás


Mit is jelent a tudatos gondolkodás?

Állj meg egy kis időre, és figyeld meg a gondolataid minőségét, milyenségét... adj pár percet magadnak, nem kell kapkodni. Sokszor észre sem veszed és negatív gondolatokkal töltöd meg a fejed. Mindenkivel előfordul, hogy negatív gondolatspirálba keveredik, ahonnan nehéz kilépni. Ilyenkor fontos, hogy felismerd, és változtass rajta. Figyeld meg a légzésed néhány percen keresztül, majd vegyél egy nagy levegőt és a kilégzéssel fújd ki magadból ezeket a rossz gondolatokat. Majd a következő belégzéssel ültess a helyükre pozitív, vidám gondolatokat. Például, hogy egészséges vagy, van hol laknod, van aki szeret. Ezeket az alapvető dolgokat természetesnek vesszük. Ha minden nap hálával és szeretettel gondolsz rájuk, az értékük megnő számodra és elégedettebb embernek érzed majd magad.


Miután ezt a kis gyakorlás elvégezted, és megfelelő, befogadó állapotot teremtettél az elmédben az új tervek számára, kezdd el megfogalmazni vágyaidat, céljaidat.


Sokan tudják mit nem akarnak ( nem akarok itt dolgozni, nem akarok délután bevásárolni menni stb..) ahelyett, hogy mit NEM AKARSZ, kezdj el azon gondolkodni, MIT AKARSZ! Figyeld meg nem is olyan egyszerű. Ha sikerült megfogalmaznod, írd le. Sokan nem merik leírni a céljaikat, mert akkor valóságossá válnak és már tenni is kellene értük! ÍRD LE.

Ha ezzel is megvagy, tűzz ki dátumot az eléréséhez. Persze olyan távlatokban gondolkodj amit el tudsz hinni, hogy megvalósítasz.


To do list