top of page

Te hálás vagy azért amid van?

Tedd fel magadnak ezt az egyszerű kérdést. Minden nap érzel hálát azért amid jelenleg van ? A családodért, a munkahelyedért, a lehetőségeidért amiket a szabadidődben eltölthetsz, esetleg a testedért?



Hálás vagyok mert.....

Az emberi szervezet csodálatos gépezet. Csöndben teszi a dolgát, míg te alszol, olvasol, bevásárolsz vagy éppen veszekedsz valakivel. A háttérben rengeteg biológiai folyamat zajlik megállás nélkül. Például a légzésed, az emésztésed, a hormonrendszered. Mind mind megállás nélkül teszi a dolgát. Sok esetben csak akkor figyelünk egy egy testrészünkre vagy szervünkre ha az fáj, vagy meghibásodik a működése. Fáj a fejed, görcsöl a hasad, gond van májaddal stb.. sorolhatnánk, hogy mennyi probléma adódhat. De vajon napi szinten megköszönöm a testednek, hogy "általában" jól működik és fájdalommentesen töltheted a napjaidat? A tested csodálatos és minden nap megérdemli, hogy örülj neki, és értékeld, hogy észrevétlenül teszi a dolgát.


Megszokjuk azt ami körül vesz minket. De ha visszapörgetnénk az időt lehet rádöbbennénk, hogy amink most megvan azért gyerekként, vagy 2, akár csak 1 évvel ezelőtt is milyen hálásak lettünk volna ha megkapjuk. Lehet szó itt egy autóról, párkapcsolatról, munkalehetőségről, egy OKJ-s képzésről, rendszeres heti mozgásról.. Bármiről. Néha érdemes megállni, és megpihenni, megnézni, hogy mi változott körülöttem, ezek mennyire az én döntéseim voltak, vagy csak sodródtam ?


Mindig van miért hálásnak lennünk! Egy dolog biztosan mindenkinél közös, a gondolkodásodon és a hozzáállásodon MINDIG VAN LEHETŐSÉGED VÁLTOZTATNI!

Ha reggelente így kezded a napot: már megint korán kell kelni, hideg is van és menni kell a munkába... nincs kedvem hozzá...


Negatív

Vagy kezdheted a napod úgyis, hogy átgondolod: ez ma egy csodás nap lesz, egészséges vagyok, van munkám, és még pár "alap" evidensnek tűnő pozitív szeletét az életednek felsorolsz magadnak, máris máshogy indul a napod.



.....



A hétfő eltelik, jön a szerda....a napok eltelnek, majd a hét is eltelik. Aztán még egy hét, ami hirtelen egy hónap és azt kérdezed, hogy telt el ilyen gyorsan..!?


Az élet így is úgy is halad előre, de megvan a VÁLASZTÁSOD, hogy hogyan töltöd ki a rendelkezésedre álló időt.


Nem állítom, hogy két reggelen keresztül ezt teszed és hirtelen megváltozik az életed. De ha kitartóan átprogramozod az agyad arra, hogy értékelj és örülj a körületted lévő helyzetnek, egy idő után észre fogod venni, hogy az életminőséged elkezd javulni. Ettől persze lesznek még rosszabb napjaid és hullámvölgyek is. De ha megéled a jelen boldogságát, sikeresebb leszel a jövőbeli terveidben is.


A jóga segít a jelenben élni, megismerni a tested és ezáltal megismerni saját magad is. Fantasztikus eszköz, hogy jobban érezd magad a bőrödben és legyen miért hálásnak lenned napi szinten. :)


138 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A belső önkép

A belső önképet nehéz meghatározni, de legegyszerűbben talán úgy lehetne, hogy mit hiszel magadról, mire vagy képes. Régóta az egyik kedvenc idézetem : "Az egészség a gazdagság a szépség és a zseniali

bottom of page