top of page

Aerial Yoga Trapéz 

 

"TRX a levegőben"

Ez az óratípus sokban hasonlít a már jól ismert TRX-hez. Az eszközről mindkét oldalt 3-3 kapaszkodó lóg le, amibe a kezeket és lábakat akasztjuk a különböző gyakorlatoknál.

Mondj Búcsút a hátfájásnak!

A legtöbb ember sajnos elmondhatja magáról, hogy hát, derék és egyáb területeken napi szinten érez fájdalmat. Sokan ebbe beletörődnek. Ha te nem szeretnél közéjük tartozni, próbáld ki a Jóga Trapéz  órát.

Mi okozza fájdalmat?

 

A gerinc hajlékonyságának hiánya:

az ülőéletmód, egész nap a számítógép előtt ülünk a munkában, vagy a telefonunkat nyomkodjuk hazaérve esténként. Mindezeket helytelen ülő pozícióban, görnyedt háttal, előreesett fejjel stb..

 

Beszűkült mozgástartomány/Mozgás hiánya:

Ha a mindennapokban nem használjuk az izmainkat megfelelően, elvesztik a feszességüket, ezért alakul ki a görnyedt hát is ami sok problémához vezethet hosszú távon.

Ha nem használjuk ki a testünk adta természetes mozgás irányokat mint például a törzs csavarás, előre-hátra hajlás, ezek idővel egyre nehezebben fognak menni, mert beszűkül a mozgástartomány, ami szintén sok panaszhoz és fájdalomhoz vezet az évek múlásával.

 

Stressz és Feszültség:

A napi teendők és kötelezettségek sokakat stresszelnek, amit ha nem tanulunk meg kezelni és levezetni, belül marad és belül okoz feszültségeket, gyakran például a derék környékén. A fizikai és mentális stressz egyaránt tud fájdalmat generálni a hát, nyak és váll környékén.

 

Gyenge izmok:

Főként a gerinc tartóizmait kell megerősítni, ami egy egészséges gerincet eredményezhet.

Már heti 1-2 Yoga Trapeze gyakorlással rengeteget teszel az egszségedért, és csökkentheti a fájdalmaidat.

Az inverz helyzetek növelik a csigolyák közti teret, így ha valamilyen ideget nyomnak vagy irritálnak a csigolyák, 1-2 alkalom után érezni fogod a fájdalom csökkenését.

Pozitív élettani hatások:

Erősíti a CORE izmokat, segít az egészséges gerinc kialakításában

Növeli a hajlékonyságot

Csökkenti a stressz és feszültség érzetet

A fordított testhelyzetek távolítják a csigolyákat egymástól, ezáltal csökkentheti a hát/derék/nyak környéki fájdalmat

Erősíti a kar, láb, farizmokat

Az eredményt rövid időn belül érezni és látni is fogod magadon. 

 

Az óra végi relaxáció a Trapézba fekve történik, a ringató mozgás segít az ellazulásban.

 Alapvetően egy erősítő óratípus, a gerinc tartóizmaira fókuszálva, kezdők és haladók  számára is tökéletes óra, mindenki megtalálja benne a kihívást.

Az óra jellege attól függ, milyen gyakorlatok vannak benne túlnyomó többségben Így lehet nyújtás vagy törzserősítő óra is.

Ajánlott oltözet: 

mezítláb, kényemes jóga/edzős nadrág és poló

 

 

bottom of page